Засідання Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад, в якому взяла участь начальниця Коломийчиської військової адміністрації Галина Радченко, продовжилося 13 березня Київською платформою сприяння ВПО та відвідуванням відбудованих об’єктів у місті Буча Київської області.

Фото без опису

За словами заступника Бучанської міської ради Дмитра Чейчука, відновлення міста відбувалося за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, а також спонсорської допомоги.

Фото без опису

Буча стала відома всьому світу геноцидом українців та передвісницею подібних трагедій на інших тимчасово окупованих землях України. Після звільнення населених пунктів на Харківщині стало зрозумілим, що жорстоке поводження із мирним населенням «є нормою» для військових російської армії.

У Бучі відкрили Меморіал на честь мешканців міста, убитих росіянами під час окупації — місце, яке стало символом трагедії і нескореності. Він містить імена 501 мешканця міста, яких вдалося ідентифікувати.

Фото без опису

Спочатку Інсталяцію-меморіал загиблим від рук російських окупантів бучанцям установили на вході до Бучанського міського парку. Потім Меморіал перенесли на території храму Святого Апостола Андрія Первозваного.

Фото без опису