Починаючи з 2015 року, після початку збройної агресії Росії проти України , правозахисниця Олена Розвадовська переїхала на Схід України та здійснила кілька програм із захисту дітей, які постраждали від війни поблизу лінії фронту. Співпрацювала з такими організаціями, як Swiss Mine Action Foundation, Marcy Corps, Papal Humanitarian Action for Ukraine (Італія), Military Museum of Childhood (Боснія і Герцеговина) та іншими.

Фото без опису

У 2019 році Олена співпрацювала з журналістом і режисером Азадом Сафаровим над документальним фільмом «Будинок зі скалок» про дітей із зруйнованого притулку, чия доля змінилася в одну мить.

Азад та Олена вирішили не лише розголошувати тему війни в Україні та за її межами, а й збирати допомогу дітям та їхнім родинам. Через півроку після зустрічі, у грудні 2019 року, вони офіційно зареєстрували створення благодійного фонду «Голоси дітей».

Фото без опису

БФ «Голоси дітей» надає підтримку за рахунок благодійних внесків юридичних та фізичних осіб і працює у трьох напрямках:

- психологічна та психосоціальна підтримка,

- індивідуальна гуманітарна допомога сім'ям,

- захист прав дітей.

 Здобутки фонду:

- надали кваліфіковану психологічну допомогу 4700 дітям та 1872 дорослим;

- надали гуманітарну допомогу понад 13 тисячам сімей;

- 224 дитини з інвалідністю отримали реабілітаційну допомогу;

- провели близько 4000 індивідуальних і групових психологічних занять з дітьми та батьками;

- організували понад 600 заходів із психосоціальної підтримки дітей.

Від початку повномасштабного вторгнення фонд одним з перших серед неурядових організацій почав формувати щомісячні моніторингові звіти про воєнні злочини росіян проти українських дітей.

Наприкінці 2022 року БФ «Голоси дітей» отримав відзнаку від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за системну роботу в правозахисній сфері.

Діючі проєкти:

- Проводимо індивідуальні та групові заняття з дітьми та батьками в наших осередках у Києві, Львові, Трускавці, Чернівцях, Івано-Франківську, Береговому, Кривому Розі, Харкові та області;

- Надаємо онлайн-підтримку через лінію психологічної допомоги та чатбот;

- Здійснюємо виїзди мобільних психологічних бригад в сільські території, які були під окупацією чи активними бойовими діями (Миколаївська, Харківська та Київська області);

- Організовуємо табори якісного дозвілля і відпочинку для дітей та сімей;

- Проводимо навчання психологів;

- Супроводжуємо реабілітацію дітей з розладом спектру аутизм та ДЦП

Сьогодні фонд має 15 центрів та гарячу лінію безкоштовної психологічної допомоги. Команда з понад ста психологів, психотерапевтів, експертів з питань розваг, юристів та координаторів допомоги дітям у всіх регіонах країни, від Сходу до Заходу. Кожен з нас теж може стати благодійником та допомогти фонду «Голоси дітей» зробити дитинство маленьких українців щасливим.