18 січня 2023 року, о 08:20, в м. Бровари, що на Київщини, на території дитячого садка розбився вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54), на борту якого перебувало 10 осіб. За повідомленням представника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, оперативна група МВС України прямувала у відрядження до «гарячої точки».

Фото без опису

Внаслідок авіакатастрофи загинуло 14 осіб, у тому числі одна дитина. Поранення зазнали 25 людей, серед яких 11 дітей. Серед загиблих та постраждалих були діти й дорослі, які перебували в дитячому садку.

До річниці цієї трагедії МВС запустило цикл документальних короткометражних фільмів "Борт 54", що розповідають про загиблих у авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року.

Внаслідок смертельної авіакатастрофи загинуло сім працівників та керівників Міністерства внутрішніх справ України, серед яких Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович, Микола Анацький, Андрій Маринченко, Михайло Павлушко, Тетяна Шутяк. 

У МВС написали:

Усі вони житимуть в нашій пам'яті як герої, що віддано служили своїй країні у найтемніші часи. Вони були справжніми професіоналами, гідними особистостями та патріотами України. 

Протягом цього тижня фільми публікуватимуться на офіційних сторінках Коломийчиської СВА та у соціальних мережах.