До війни на території Коломийчиської громади проживали майже три тисячі людей. За неофіційними даними сьогодні там живе п’ятеро осіб. Решта людей евакуювалися через постійні бойові дії. У 2023 році в реєстрі Коломийчиської адміністрації було зареєстровано 310 внутрішньо переміщених осіб, з яких 54 дитини. 

Фото без опису

Минулого року переселенці отримали: 1133  продуктових набори, 200 теплих ковдр, 215 постільних комплектів, 100 подушок, 51 набір посуду, 70 наборів цукерок для дітей, 50 гігієнічних наборів. Мешканці громади, які тимчасово проживають у Харкові, отримали 68 наборів для облаштування побуту – розкладачки, ковдри, постільна білизна, матраци, рушники, ліхтарики, 105 наборів круп, 108 продуктових наборів. Створений резерв гуманітарної допомоги у разі термінової потреби населенню (продуктові набори, спальні та кухонні набори).

У Краснограді Харківської області, у гуртожитку Красноградського педагогічного фахового  коледжу, сьогодні проживає 14 евакуйованих наших земляків. Для людей там створені всі необхідні умови. Керівництво Коломийчиської адміністрації постійно відвідує наших земляків та надає допомогу: спальні набори, генератор, повербанки, продукти, одяг, засоби гігієни, роллер (ходунки) для жінки з інвалідністю.

На виконання програми соціального захисту населення у 2023 році двоє мешканців Коломийчиської тергромади отримали грошову допомогу у сумі 6000 гривень на лікування. Також 10000 гривень були перераховані родині загиблого захисника України.

У 2023 році через гугл-опитувальник у соцмережах до Коломийчиської адміністрації надійшло 37 заяв від громадян. Всі звернення опрацьовані вчасно. Найчастіше жителі територіальної громади звертались з питаннями: відновлення втрачених документів, консультації щодо написання заяви про встановлення факту смерті особи, земельні питання тощо.

За потреби ведеться супровід  щодо виїзду з окупованої території наших громадян та надання тимчасового житла у гуртожитках Харківщини. Крім того, працівники відповідних служб адміністрації допомагають евакуйованим особам придбати квитки для проїзду до місця проживання, сприяють відновленню втрачених документів, виконують супровід щодо отримання пенсії та оформлення довідки ВПО.