29 лютого представники Коломийчиської військової адміністрації взяли участь у відкритому обговоренні ключових проблем просторового та бюджетного планування на місцевому рівні.

Фото без опису

До обговорення долучилися 500 представників громад України, адже органи місцевого самоврядування зацікавлені в процесах повоєнного відновлення, особливо тих громад, які постраждали найбільше внаслідок бойових дій.

Захід був організований Мінінфраструктури за підтримки ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» проєкту SURGe. Обговорення є частиною процесу збору пропозицій до Концепції оновлення архітектури планувальних документів у регіональній політиці.

Серед ключових питань обговорили:

- синхронізація у стратегічних документах інструментів розвитку та відновлення;

- визначення статусу Державної стратегії регіонального розвитку, Регіональної стратегії розвитку та Стратегії розвитку територіальної громади у системі стратегічного планування;

- узгодження між собою підстав розробки та застосування на місцевому рівні місцевих цільових програм, програм соціального та економічного розвитку та місцевих програм розвитку;

- обов’язкове врахування європейських стандартів та майбутніх зобов’язань України в межах вступу України в Європейський союз.