26 березня начальниця Коломийчиської військової адміністрації Галина Радченко разом із заступницею Людмилою Павловою побували у Борівській територіальній громаді, де зустрілися з начальником військової адміністрації Олександром Тертишним.

Фото без опису

Олександр Володимирович з 2010 року весь час працював головою Борівської селищної ради, а у 2020 році люди обрали його керувати об’єднаною територіальною громадоюз населення 16,5 тисяч жителів. Після початку повномасштабної війни Олександр Тертишний працює начальником військової адміністрації.

Борівська тергромада сьогодні є прифронтовою зоною, бо на сході межує з Коломийчиською громадою, де сьогодні ведуться активні бойові дії. Тому нерідко бувають обстріли як селища Борового, та і територій 38 населених пунктів, які входять до складу громади. Наприклад, 6 березня росіяни вдарили ракетою «Іскандер-М». Загорівся приватний будинок, гараж, господарча споруда та два автомобілі. Були загиблі та поранені. Також було зруйноване приміщення Борівського будинку культури із концертною залою на 700 місць.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

За словами Галини Радченко, під час спілкування Олександр Володимирович поділився досвідом про початок роботи після деокупації території, як організувати безпеку громадян, налагодити роботу соціальної та адміністративної служб, комунальних підприємств тощо.

— Сьогодні Борівська селищна рада працює настільки ефективно, наскільки це можливо у нинішніх умовах. Через спеціальні центри постійно надають гуманітарну допомогу як своїм мешканцям, так і переселенцям, що там проживають. Працює Борівська центральна лікарня, куди часто приїздять вузькоспеціалізовані лікарі з Харкова. Масових заходів не влаштовують через нестабільну ситуацію, але всі необхідні послуги люди отримують вчасно. Ще працює комунальне підприємство з благоустрою. Але, за словами очільника громади, найбільшою проблемою є нестача кваліфікованих кадрів. Жителі громади налаштовані оптимістично, довіряють своєму керівнику, а тому допомагають кожен в міру своїх сил та можливостей. Будемо спостерігати за відновлення цієї громади, щоб в подальшому застосувати цей досвід у себе вдома, — каже Галина Миколаївна.

Ще хочемо додати, що з моменту звільнення Борівської громади наприкінці літа минулого року на її територіях і досі проводять роботи з розмінування.