Валід є уродженцем Херсона, але тривалий час мешкав у Криму.

Фото без опису

Під час окупації півострова у 2014 році чоловік брав участь в акції протесту 26 лютого, був викрадений співробітниками ворожих спецслужб, пережив катування, але вистояв. Як зазначає військовий, події між 27 лютого та 16 березня розвивалися стрімко і трагічно: у Сімферополі він бачив, як блокувалися військові частини та маршували «казаки», завезені росією.

Переїхавши на материкову частину України, Валід одразу ж пішов добровольцем у зону АТО. Для чоловіка Крим продовжує залишатися рідним місцем, за звільнення якого він сьогодні б’ється зі зброєю в руках.

«Крим» брав участь у боях за Іловайськ, в обороні Донецького аеропорту, пройшов Піски.

Через свою службу в зоні АТО він був змушений повністю розірвати зв’язки з тими, хто залишився на окупованому півострові. Адже для загарбників бійці, які мали досвід АТО, – це найбільший ворог і пріоритетна ціль.

Вже 23 лютого 2022 року Валід знав, що розпочнеться повномасштабне вторгнення, тому ввечері того ж дня вивіз родину до кордону, а 24-го о 4 ранку був у Києві.

«Крим» боронить Україну з перших днів повномасштабного вторгнення рф. Хоча у чоловіка троє дітей і він мав законне право виїхати за кордон разом із родиною, він став на захист Батьківщини.

Військовий із честю виконує свій обов’язок перед державою та робить усе можливе, щоб одного дня повернутися додому, повернути рідний Крим!

За матеріалами Мінреінтеграції