15 квітня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дітей при Коломийчиській військовій адміністрації. Члени комісії затвердили індивідуальний план соціального захисту дитини-сироти, яка є мешканкою Коломийчиської громади. Наразі дівчинка перебуває під опікою.

Фото без опису

Начальниця служби у справах дітей Катерина Оленченко представила на розгляд комісії докладний план, який передбачає індивідуальну роботу з батьками-вихователями та дитиною щодо посилення згуртованості родини, вирішення конфліктних ситуацій та складнощів у спілкуванні між членами родини, створення та підтримка позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї.

Індивідуальний план також передбачає надання дитині соціальних послуг, консультаційної допомоги в організації сімейного дозвілля, за потреби сприяння у поліпшенні житлових умов, оформленні документів для отримання різних видів державної соціальної допомоги, захисті житлових і майнових прав.

Також передбачені інші заходи щодо задоволення потреб дитини, серед яких системне відвідування сім’ї опікуна з метою перевірки умов проживання, виховання та розвитку дівчинки, забезпечення надання медичних послуг, за потреби психологічної допомоги, організація оздоровлення та відпочинку, обов’язкове надання широкого спектру освітніх послуг.

Контактний телефон служби у справах  дітей при Коломийчиській військовій адміністрації: +380 95 894 53 26 (Катерина Оленченко)