Представники Коломийчиської військової адміністрації на чолі з Галиною Радченко 23 квітня взяли участь у тренінгу на тему «Актуальні питання захисту прав громадян в умовах воєнного стану в Україні». Тренінг пройшов у Дніпрі та був організований Норвезькою радою у справах біженців (NRC) в Україні.

Фото без опису

Під час заходу обговорили питання:

- компенсація за зруйноване та знищене житло;

- оновлений порядок призначення грошової допомоги ВПО;

- парламентський контроль за додержанням прав людини в умовах війни;

- проблеми земельних відносин в умовах воєнного стану;

- питання надання права власності.

Фото без опису

За словами Галини Радченко, Програми Норвезької ради у справах біженців направлені на допомогу категоріям населення України – ВПО, постраждалим від війни місцевим мешканцям, мешканцям окупованих територій України.

— Сьогодні представники громад Луганської та Донецької областей взяли участь у тренінгу та отримали відповіді на актуальні питання щодо розширення правової допомоги мешканцям громад, які через війну стали переселенцями. Питання розглядали актуальні, адже через постійні військові дії з території Коломийчиської громади сьогодні виїхали всі жителі. Такі заходи доводять, що іноземні партнери знають про важке становище внутрішньо переміщених осіб і завжди готові нам допомагати, — каже Галина Миколаївна.

Норвезька рада у справах біженців (NRC) (норв. — Flyktninghjelpen) — неурядова норвезька гуманітарна організація, яка веде свою діяльність у 25 країнах світу, в тому числі і в Україні. Мета діяльності — захищати права людей, які постраждали від вимушеного переселення.