У 2024 році виявили бажання оздоровитися та відпочити десять дітей Коломийчиської громади, в тому числі двоє дітей-сиріт, які перебувають під опікою. На даний час в громаді зареєстровано 12 дітей пільгових категорій: двоє — діти-сироти, шестеро — з багатодітних родин та чотири дитини з родин учасників бойових дій. Батьки десятьох дітей погодилися відправити їх на оздоровлення.

Фото без опису

Одна дитина вже оздоровилася в центрі відпочинку Карітас-Спес в селі Яблуниця Івано-Франківської області за рахунок коштів БФ «Карітас-Спес».

Фото без описуФото без опису

Діти-сироти поїдуть відпочивати до МДЦ «Артек» у Пущу Водицю, що в Києві. Решта дітей в рамках цільової Програми оздоровлення та відпочинку за кошти місцевого бюджету з 4 липня будуть відпочивати 12 днів у дитячому таборі «Двіжок» в місті Іршава, яке розташоване в гірській частині України на Закарпатті.

Кампанію по оздоровленню та відпочинку дітей у 2024 році фахівці Коломийчиської адміністрації розпочали ще у лютому. Для визначення потреб в оздоровленні на усіх офіційних платформах адміністрації та відділу освіти розмістили опитувальник. Також в телефонному режимі особисто спілкувалися з батьками дітей щодо літнього відпочинку.

Цього року в бюджеті Коломийчиської адміністрації на оздоровлення дітей заплановано 260 тисяч гривень. Була проведена процедура публічних закупівель (тендер) і вже уклали договір з надання оздоровчих послуг дітям Коломийчиської громади.