Начальниця Коломийчиської військової адміністрації Галина Радченко взяла участь у заході «Деокупація громади: що далі?...», який проходив з 5 по 7 липня у Києві. Учасниками зустрічі були представниці військових адміністрацій як окупованих, так і звільнених територій Запорізької, Херсонської, Харківської та Луганської областей, які вмотивовані на відновлення та розвиток своїх громад після закінчення війни та деокупації територій.

Фото без опису

За словами Галини Миколаївни, метою заходу було посилення спроможностей та обмін досвідом представниць військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування регіонів, які зазнали найбільшого негативного впливу від збройної агресії росії проти України.

Фото без описуФото без опису

«Під час зустрічі ознайомилися з найкращими практиками відновлення вже звільнених регіонів, говорили про спроможності місцевої влади, чиї території наразі перебувають під окупацією, а також обговорили процес стратегічного планування щодо відновлення територій після деокупації. Усі учасники налаштовані повернутися до своїх громад та на майбутню розбудову територій» — поділилися своїми враженнями начальниця Коломийчиської адміністрації.

Галина Радченко також додала, що подібні зустрічі сприяють розбудові партнерських відносин, виявленню основних перешкод у відновленні та пошуку відповідей на спільні виклики.

Захід «Деокупація громади: що далі…?» є частиною ініціативи «Сила жінок», яка реалізується Центром громадських ініціатив «Ідеї змін» у партнерстві з організацією OWEN (Німеччина) в рамках Програми Стабілізації України за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН.