На початку серпня начальниця Коломийчиської військової адміністрації Галина Радченко зустрічалась у Харкові із представниками Благодійного фонду  Action Against Hunger (ACF), що займається реалізацією проєкту в Україні щодо надання грошової допомоги виключно для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які прибули з районів активних бойових дій.

Фото без опису

Галина Миколаївна обговорила з представниками фонду проблемні питання, які сьогодні турбують переселенців Коломийчиської громади, та надання фінансової підтримки на придбання гігієнічних засобів, обігрівачів, павербанків тощо. Представники Action Against Hunger розповіли про напрямки, за якими працюють, та допомогу, яку можуть надати.

Благодійники наразі працюють тільки з тими переселенцями, які зареєстровані в місті Харків. Тому спеціалісти Коломийчиської СВА минулого тижня на базі харківського центру надання гуманітарної допомоги організували прийом громадян представниками Благодійного фонду Action Against Hunger (ACF). Звернулись до фонду по допомогу 87 переселенців Коломийчиської громади, які зареєстровані в Харкові. Окрім прийому документів від громадян, також для переселенців цього дня від ACF працював психолог.

Фото без опису

За словами представників благодійного фонду, за результатами оброблення документів, фінансову підтримку отримають ті громадяни, які цього потребують.

Нагадаємо, що Action Against Hunger — це глобальна гуманітарна організація, яка виникла у Франції та прагне покласти край голоду в усьому світі. Вона допомагає дітям, які недоїдають, та надає громадам доступ до безпечної води і стійких рішень щодо голоду. Основні сектори роботи організації: оздоровлення, санітарія води, харчування, психологічна підтримка людей, які постраждали від криз та інших конфліктів.