В рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення нового пакета медичних послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)». На цю мету під час планування програми медичних гарантій на 2024 рік передбачено 1,87 млрд гривень. З урахуванням запланованого обсягу видатків отримати таку послугу можуть понад 30 тисяч пацієнток.

Фото без опису

Доступність послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій є важливою, адже вже зараз слід подбати про демографічну ситуацію в нашій державі, яка, як стверджують експерти, є досить невтішною щодо проблем старіння нації.

Народжуваність в Україні за останні роки значно знизилась, труднощі з настанням природної вагітності наявні у кожної п’ятої української пари. Водночас війна поглибила кризу: посилення міграції, а також падіння рівня народжуваності. Від початку війни рівень народжуваності зменшився на 28 %.

Нині за рахунок програми медичних гарантій безоплатно отримати медичні послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій можна в 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема, у Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі й Івано-Франківську).

Також інформуємо про потенційних спікерів та амбасадорів щодо програми лікування безпліддя (список може доповнюватися): https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1VKpXlmUq5qGuhkqoh47BipqcV6x_IIABnaRp3aBGNZQ/htmlview?urp=gmail_link