13 серпня представники Коломийчиської адміністрації взяли участь у правопросвітницькому онлайн-заході щодо підвищення обізнаності осіб, майно яких постраждало внаслідок російської агресії. У заході взяли участь понад 400 осіб. Переважна більшість — це внутрішньо переміщені особи, яких цікавила доля їхнього майна на тимчасово окупованій, деокупованій територіях та в районі активних бойових дій.

Фото без опису

Ведучою заходу була Ольга Алтуніна, представниця Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України. Спікеркою виступила Інна ВАХОВИЧ, директорка Департаменту ціноутворення, економіки та організації будівництва Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Кожен бажаючий міг отримати відповідь на своє запитання у прямому ефірі. Здебільшого людей цікавило:

- отримання компенсації за пошкоджене або зруйноване житло;

- проблем, які можуть виникати та як їх розв'язати.

Звертаємо вашу увагу, що подібні заходи будуть проходити протягом серпня - жовтня 2024 року. Можна приєднатися всім бажаючим.

Наступний захід на тему «Порядок і умови участі в програмі доступного кредитування житла «єОселя» пройде 15 серпня о 10:00. Зареєструватися можна тут (https://bit.ly/4bXZieQ). Під час реєстрації Ви самі можете обирати заходи, які цікавлять.

На вас чекають виступи спікерів про практичні можливості у різних сферах. Також ви матимете змогу поставити запитання. На них відповідатимуть працівники профільних міністерств та Офіс Омбудсмана України.

Захід реалізується в межах гранту, наданого проєктом Офіс Ради Європи в Україні - Київ «Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні»