15 серпня пройшло засідання комісії Коломийчиської СВА щодо розгляду питань з надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

Фото без опису

Головуючим на засіданні був начальник відділу земельних відносин, архітектури та житлово-комунального господарства Коломийчиської сільської військової адміністрації Михайло Гречаний.

За його словами, станом на 15 серпня 2024 року по Коломийчиській сільській територіальній громаді з використанням послуги «єВідновлення» подано дев’ять заяв про надання компенсації (шість заяв — на отримання житлового сертифікату, та три заяви — на отримання грошової компенсації) за знищене майно внаслідок збройної агресії рф. Згідно поданих заяв, знищене майно розташоване в селах Стельмахівка, Райгородка та сел. Новоселівка Коломийчиської громади.

За результатами обговорення, члени комісії прийняли рішення зупинити розгляд поданих заяв з міркувань безпеки до дати виключення зазначених населених пунктів з переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

У своїй роботі члени комісії керувалися наказом Мінреінтеграції №309 від 22 грудня 2022 року зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 грудня 2022 року за № 1668/39004 або у разі виникнення відповідної безпекової ситуації (відсутності безпосередньої загрози життю та здоров’ю людей під час виконання обстеження, зумовленою воєнними/бойовими діями).