Спеціалісти Коломийчиської військової адміністрації продовжують роботу у питаннях обстеження знищених об’єктів внаслідок військових дій. Для цього при адміністрації була створена відповідна комісія. На даний час через активні бойові дії обстеження знищених/зруйнованих житлових будинків на території Коломийчиської громади неможливе через наявність безпосередньої загрози життю та здоров’ю людей, котрі входять до складу комісії.

Фото без опису

В той же час спеціалісти адміністрації переймають досвід своїх колег, які вже проводять подібні обстеження на звільнених територіях своїх громад.

12 вересня начальниця Коломийчиської військової адміністрації Галина Радченко разом з начальником Сватівської районної адміністрації Олегом Сліпцем побували в одній із громад Харківської області, де спостерігали за проведенням процедури обстеження пошкоджених житлових будинків. Також до них приєдналися заступниця начальниці Коломийчиської СВА Людмила Павлова та начальник відділу ЖКГ, містобудування, енергетики та захисту довкілля Сватівської РДА Валерій Усов.

— Сьогодні ми побачили як члени комісії проводили обстеження багатоповерхових та приватних будинків, які були пошкоджені внаслідок військових дій. Наступного разу керівництво приймаючої громади нас запросило на обстеження вже зруйнованих будинків. Методика обстежень різних об’єктів відрізняється не тільки в питаннях підготовки необхідних документів, в тому числі отриманні усіляких дозволів, а й у самих підходах до перевірки об’єктів та складанні відповідних актів. Це велика відповідальність, адже від цього будуть залежати виплати, на які може розраховувати власних того чи іншого майна, — розповіла про поїздку Галина Миколаївна.

Зважаючи, що більшість житлового фонду Коломийчиської громади значно пошкоджена або зруйнована, такий досвід роботи, за словами Галини Радченко, обов’язково знадобиться після деокупації та повернення додому.