Сьогодні, 16 вересня 2024 року, перша річниця смерті старшого лейтенанта Доценко Миколи Вікторовича.

Фото без опису

Народився Микола 15 грудня 1995 року. Закінчив Райгородську школу, а потім з 2013 навчався у Східноукраїнському національному університеті ім. Володимира Даля. Але у 2015 році перевівся на заочну форму навчання, щоб вступити до Збройних сил України та стати на захист Батьківщини. В 2019 році Микола вступив до Львівської академії сухопутних військ ім. Сагайдачного.

Служив хлопець у 78-й окремий десантно-штурмовий полк «Герц» (78 ОДШП) – формування у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Загинув наш земляк 16 вересня 2023року в Запорізькій області біля населеного пункту Вербове. Йому назавжди буде 27.

За спогадами земляків, Микола був завжди веселий та усміхнений, любив свій рідний край, свою країну, шанував батьків та земляків. Мріяв якнайшвидше звільнити рідну землю від ворога. Але занадто рано обірвалося життя молодого Захисника Батьківщини.

Поховали Миколу Доценка в місті Остер Чернігівської області. Посмертно хлопець нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Сьогодні всі, хто знав і пам'ятає Миколу, згадують його добрим словом і тихою молитвою.

Вічний спочинок та світла пам'ять Герою! Низький уклін рідним та близьким воїна...