16 вересня начальниця Служби у справах дітей Коломийчиської громади Катерина Оленченко організувала онлайн зустріч із сім’єю опікунів, присвячений Дню усиновлення, який сьогодні відзначається в Україні.

Фото без опису

На зустріч запросили сім'ю Ширкових з Райгородки, які прийняли у свою родину Білецьку Олесю. До спілкування також доєдналися представники Коломийчиської громади: начальниця військової адміністрації Галина Радченко, її заступниця —Людмила Павлова, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Олександра Маслякова та інші представники Коломийчиської громади. Метою заходу було привернути увагу нашого суспільства до долі сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підняти свідомість громадян щодо можливості усиновлення та надання дітям любові та сім'ї.

Фото без опису

На початку заходу Катерина Оленченко розповіла про історію створення Дня усиновлення та про його важливість у сучасному суспільстві, особливо у військовий час. Адже сьогодні, через жорстоку війну з боку росії, багато українських дітей втратили своїх батьків і залишилися сиротами.

Фото без опису

Під час спілкування Галина Радченко привітала родину Ширкових зі святом та побажала їм наснаги у відповідальній місії батьківства. Галина Миколаївна подякувала родині за їхні великі серця та безмежну любов, яку вони дарують Олесі.

Фото без опису

Навзаєм Світлана та Андрій Ширкови висловили свою вдячність Коломийчиській адміністрації за допомогу та підтримку їхньої сім’ї, в тому числі за цьогорічний відпочинок Олесі в дитячому таборі «Артек». На їхню думку, кожна українська дитина потребує тепла і захисту, повинна мати шанс на повноцінний розвиток, щасливе дитинство та світле майбутнє.

В той же час не будемо забувати, що найважливіше для дитини є виховання, яке вона отримує, зростаючи в родинному затишку, в любові, взаєморозумінні та взаємоповазі. І завдяки таким прекрасним названим батькам, як родина Ширкових, можна з упевненістю сказати, що чужих дітей не буває