15 жовтня в рамках прес-конференції від Кримськотатарського Ресурсного Центру на тему «Аналіз порушень прав людини в окупованому Криму» в обговоренні взяла участь родичка політв’язня Рустема Гугурика Тетяна Лук’яненко.

Фото без опису

«Рустем вже третій рік перебуває в полоні, і протягом цього часу його діти, дружина та старенька мати чекають на його повернення додому. Особливу стурбованість викликає фізичний стан Рустема, який зазнав психологічних та фізичних знущань. Його неодноразово етапували з одного місця до іншого, що стало для нього важким випробуванням», — зазначає родичка політв’язня Тетяна Лукʼяненко.

Фото без описуРодина дуже сподівається на обміни. Адже найстрашніше — це доля цивільних, які перебувають у заручниках.

Родичі Рустема звертаються до компетентних органів України, які займаються питанням обміну, закликаючи не забувати про їхніх близьких. Вони підкреслили важливість постійної комунікації з родинами полонених, адже часто інформація спотворюється, і не всі організації працюють так професійно, як Кримськотатарський Ресурсний Центр, який постійно підтримує зв’язок із сім’ями.

«Ми дуже хочемо, щоб наші рідні якнайшвидше повернулися додому. Вони залишаються вірними своїй громадянській позиції, не прийняли російське громадянство, але їх засудили за злочини, яких вони не скоювали», — наголосила родичка політвʼязня.

Нагадаємо, що 31 березня 2022 року окупанти заарештували мешканця Новоолексіївки Рустема Гугурика та звинуватили його в участі у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджіхана. А вже 26 жовтня 2022 року окупанти засудили чоловіка до 8,5 років колонії суворого режиму. Також зазначаємо, що політвʼязня помістили в ШІЗО на 15 днів 10 вересня без будь-яких причин.

За матеріалами громадської організації Кримськотатарський Ресурсний Центр