З початком військових дій на території Коломийчиської громади всі жителі змушені були виїхати. Більшість людей переїхали на підконтрольну Україні територію або за кордон. Громадяни втратили не тільки свої будинки, майно, постійне місце проживання, а розв’язана росією війна зруйнувала їхні мрії та право жити своїм звичним життям. В той же час наші земляки знаходять сили не тільки пристосовуватися до нових реалій життя, а й бути активними, брати участь у різноманітних громадських заходах на території приймаючих громад та різними способами допомагати нашим захисникам.

Фото без опису

Допомога військовослужбовцям Збройних Сил України здійснюється за рахунок благодійних внесків жителів Коломийчиської громади, незалежно від місця проживання (в тому числі за кордоном), керівників фермерських господарств та підприємців, працівників адміністрації та її структурних підрозділів, різних благодійних фондів, з якими співпрацює адміністрація, всіх небайдужих українців, які приєднуються до оголошених зборів на потреби нашим захисникам.

Координацією надходження та передачі гуманітарної допомоги військовим займається адміністрація Коломийчиської громади. Ми вже писали про гуманітарну допомогу, яку отримали українські захисники від жителів нашої громади та всіх небайдужих друзів протягом 2023.

Сьогодні повідомляємо про гуманітарну допомогу, надану військовим ЗСУ з початку 2024 року.

Лютий – окопні свічки бійцям 41-ї окремої механізованої бригади.

Березень – окопні свічки, запальнички, теплі в’язані  шкарпетки військовим 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Травень:

- п’ять маскувальних сіток від молоді Харкова, паски, пиріжки, м’ясні вироби та інші солодощі від працівників Куземівського ліцею захисникам 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ;

- зібрали 220 тисяч гривень на тепловізійний приціл та гвинтівку для воїнів 4-ї окремої танкової бригади ім. гетьмана Івана Виговського; 

- зібрали 60 тис. грн на дрони для 77-ої окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Серпень – зібрали 60 тис. грн на військове обладнання для 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського;

Вересень:

- закрили збір у 120 тис. грн на придбання буса за зверненням нашого земляка Ростислава М., який служить у 128 ОГШБР;

- зібрали 25 тис. грн, за які придбали та передали бійцям 22-ого ОМПБ  92-ої окремої механізованої бригади 4 монітори для спостережного пункту операторів дронів;

- з нагоди Дня захисників та захисниць України для воїнів 77-ої окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ передали печиво, окопні свічки, шкарпетки, дитячі малюнки та сувеніри (10 ящиків).

Жовтень. Наразі триває збір на 55 тис. грн на закупку 2 ноутбуків для спостережного пункту операторів дронів нашим воїнам 22-ого ОМПБ.

Крім того, в рамках цільової Програми «Громада - Захисникам і Захисницям» щодо надання грошової допомоги військовослужбовцям, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних з повномасштабною війною рф проти України, з бюджету Коломийчиської військової адміністрації за два роки надали грошову допомогу нашим військовим на загальну суму 684 тисячі гривень. Дія Програми продовжується.