Сьогодні, 25 жовтня, працівники Коломийчиської військової адміністрації приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту єдності. Така акція проводиться щорічно до Дня української писемності та мови, який відзначається 27 жовтня.

Фото без опису

Цього року авторкою диктанту стала письменниця Оксана Забужко. Текст називався «Магія голосу». А читав його письменник і військовослужбовець Павло Вишебаба.

Начальниця Коломийчиської адміністрації Галина Радченко та Влад Радченко писали диктант разом з педагогами Харківського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

Через особливості дистанційної роботи, інші працівники адміністрації приєдналися до написання диктанту за місцем проживання.

Усі бажаючі не пізніше 27 жовтня можуть відправити свої роботи на перевірку фахівцям двома способами:

  • надіслати текст радіодиктанту паперовим листом на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26;
  • сфотографувати або відсканувати написаний текст (у форматі jpg, png, jpeg, tiff, pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media. 

28 жовтня текст Радіодиктанту національної єдності буде оприлюднений на сайті «Суспільне Культура». За цим текстом можна самостійно перевірити свої результати.

Радіодиктант— це унікальна українська акція єднання, яка має вже 24-річну історію. Торік автором тексту була Катерина Калітко. Читав його актор та театральний режисер Олексій Гнатковський. До радіодиктанту у 2023 році приєдналися понад півмільйона людей, близько 20 тисяч осіб відправили його на перевірку і тільки двоє з них написали диктант буз єдиної помилки.