Завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Мінреінтеграції, МЗС і Мінвідновлення представництвом УВКБ ООН виділені додаткові кошти на фінансування проєкту «Прихисток» у сумі 6,4 млн. доларів США.

Фото без опису

Проєкт «Прихисток» направлений на надання фінансової підтримки з боку міжнародних донорів власникам домогосподарств, які тимчасово прихистили внутрішньо переміщених осіб у власних будинках. Таким чином додаткові кошти дають можливість продовжити фінансування проєкту та забезпечити виплати компенсації за вересень-грудень 2024 року.

Зауважимо, що з січня поточного року УВКБ ООН є фінансовим донором урядової програми «Прихисток» згідно з підписаною із Мінреінтеграції угодою. Раніше у цьому році для підтримки зазначеного проєкту міжнародні донори надали понад 615 мільйонів гривень.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення програмою «Прихисток» скористалися майже 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Нині у програмі беруть участь близько 65 тисяч домогосподарств, які розмістили в себе понад 160 тисяч переселенців.