Український інститут національної пам’яті, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – музей Революції Гідності підготували інформаційно-методичні матеріали «День Гідності та Свободи» з метою об’єднати мільйони людей, які усвідомили, що бути вільним і гідним означає бути відповідальним за себе, за своїх близьких, за свою країну.

Фото без опису

Гідність і Свобода – це завжди сукупність індивідуальних якостей і персонального вибору громадян. По-справжньому незалежною та гідною держава є тоді, коли вільним і гідним є її суспільство – від очільника до пересічного громадянина.

День Гідності та Свободи в Україні відзначається 21 листопада, Його встановлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

Заряджені гідністю та жагою свободи − це гасло присвячене українцям, що виборюють свободу за обставин, у яких живе країна останні 10 років, а також демонструє  мотивацію та непереборну силу спротиву нашого народу.

Фото без описуІнформаційні матеріали до Дня Гідності та Свободи