18 березня 2014 року за поданням президента російські законодавчі органи затвердили так зване «приєднання Криму», тобто незаконне насильницьке приєднання частини української території.

Фото без опису

Після анексії Криму його мешканців оголосили громадянами російської федерації та на півострів поширили дію російського законодавства.

Україна та більшість країн світу не визнали та засудили окупацію Криму. США та країни ЄС не визнали результати так званого «референдуму» 16 березня та запровадили санкції проти російського бізнесу й високопосадовців. Генеральна Асамблея ООН, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Ради Європи та інші міжнародні організації також підтримали територіальну цілісність України й засудили анексію та окупацію Криму Росією.

Попри заяви кремля про добровільне приєднання, в Криму лише офіційно безвісти зникла 21 людина. Кремль й досі активно поповнює список політичних бранців, затримуючи українців за їх любов до вітчизни. Саме з анексії півострова почалась війна, яка триває досі. Саме тоді зародився український спротив, який стримує російських варварів у їх поході проти людських цінностей.

Фактично, Революція гідності стала лише приводом для початку агресії росії проти України, проте аж ніяк не причиною. Головна мета агресії ― знищення України як незалежної держави. Адже українці за час незалежності зробили свій цивілізаційний європейський вибір.

Російське вторгнення на територію України, яке почалося ще у 2014 році, наразі продовжується. Українські захисники сьогодні вписують нову сторінку в історію нашої країни.