Фото без опису

Міністерство у справах ветеранів підготувало добірку корисних ресурсів із психологічної підтримки 

  • Оцініть своє психологічне благополуччя за допомогою діагностичної системи MARTA, доступної за посиланням https://marta.mva.gov.ua.  Залучаючись до анонімної оцінки, ви можете зрозуміти свої емоції та визначити тип психологічної допомоги, яка може бути вам корисною. Крім того, веб-сайт пропонує практичні поради щодо покращення якості сну, усунення тривоги тощо. Повний перелік рекомендацій див. на сторінці https://marta.mva.gov.ua/recommendations/categories. Важливо зазначити, що цей ресурс був спеціально розроблений Міністерством ветеранів для задоволення потреб ветеранської спільноти.
  • Якщо ви або ваші близькі є ветеранами та потребуєте кризової підтримки, Український фонд ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів пропонує гарячу лінію. Зателефонувавши за номером 0 800 33 20 29, ви можете зв'язатися з кваліфікованим психологом. Ця лінія довіри доступна цілодобово, надає допомогу, коли це необхідно.
  • Зусилля Мінветеранів щодо посилення соціально-психологічної реабілітації принесли свої плоди з урочистим відкриттям оновленого Центру в Бородянці. Це лише початок, оскільки Міністерство активно займається розширенням подібних центрів. За додатковою інформацією звертайтеся за посиланням: https://mva.gov.ua/ua/pidporyadkovani-ustanovi/centri-socialno-psihologichnoyi-reabilitaciyi .
  • До уваги всіх фахівців у сфері психологічної підтримки ветеранів! Мінветеранів успішно запустили програму, яка пропонує безкоштовну психологічну допомогу ветеранам та їхнім родинам у місцевих громадах. Міністерство зобов’язалося відшкодовувати витрати спеціалізованих установ незалежно від форми власності, які надають ці найважливіші послуги. Якщо ви зацікавлені в тому, щоб стати постачальником, перейдіть за цим посиланням: https://is.gd/sTBXFs.  З березня Міністерство  активно формує реєстр надавачів психологічних послуг, який наразі нараховує вражаючий список із 11 закладів та 32 спеціалістів.
  • Тим, хто потребує безкоштовної професійної психологічної допомоги та підтримки в ці складні часи, Мінветеранів пропонує скористатися онлайн-платформою: https://howareu.com/.  Ця платформа була спеціально розроблена для задоволення потреб українців і є частиною комплексної програми психічного здоров’я під назвою «Ти як?» Ця програма була ініційована першою леді Оленою Зеленською та має на меті забезпечити загальнонаціональну підтримку психічного благополуччя.

Розглядати звернення за допомогою як прояв уразливості є помилковим. Тому, якщо вам потрібна психологічна допомога, використовуйте всі наявні у вас ресурси.