Зараз немає потреби відвідувати центр зайнятості особисто - достатньо мати комп'ютер або мобільний телефон, а також кваліфікований електронний підпис (КЕП). Для зручності взаємодії з Луганською ОСЗ ми пропонуємо онлайн-послуги для населення та роботодавців.

Фото без опису

Онлайн ви можете:

- оформити чи скасувати статус безробітного;

- подати заявку на участь у грантових програмах;

- зареєструйтеся на отримання ваучера чи навчання для ветеранів;

- отримати компенсацію для внутрішньо переміщених осіб або осіб з інвалідністю.

Послуги, для отримання яких необхідно подати заяву через портал Дія:

Отримання статусу безробітного. Форма заяви може бути стандартною або спрощеною.

Хто може скористатися:

спрощеною формою – ВПО та люди, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії, які не мають повного пакета документів для отримання статусу безробітного;

стандартною формою – всі інші громадяни (знадобляться скани документів та електронний підпис).

Скасування статусу безробітного. Подати заяву про припинення реєстрації може кожен безробітний через портал Дія або через персональний кабінет на порталі Державної служби зайнятості. Після подання заяви реєстрація в службі зайнятості припиняється.

Мікрогрант на власну справу. Для учасників програми існує можливість отримати від 50 до 250 тис. грн на старт власного бізнесу.

Хто може скористатися:

громадяни, які вже мають досвід підприємництва;

початківці, які планують створити власну справу.

Грант для ветеранів та членів їхніх сімей – ця послуга передбачає надання грантів на розвиток власного бізнесу у сумі до 1 млн грн.

Хто може скористатися:

учасники бойових дій;

люди з інвалідністю внаслідок війни;

другий з подружжя захисника (захисниці) України.

Послуги, для отримання яких необхідно заповнити онлайн форму на вебпорталі ДСЗ:

Ваучер на навчання. Документ, що дає змогу певним категоріям безоплатно підвищити кваліфікацію або здобути нову професію за затвердженим переліком зі 124 професій і спеціальностей. Вартість ваучера – до 30280 грн. Термін опрацювання заяви - до 3 робочих днів.

 Навчання ветеранів. Учасники бойових дій та громадяни з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, мають змогу безкоштовно навчатися у закладах освіти системи служби зайнятості за 95 ліцензованими професіями та 400 освітніми програмами. Після закінчення навчання їм видається офіційний документ, що засвідчує отримання нової кваліфікації. Подати заяву можна онлайн - протягом 5 робочих днів вона буде опрацьована. 

Послуги онлайн для роботодавців.

Компенсація за працевлаштування ВПО. Заяву на отримання компенсації можна подати через портал Дія. З 1 квітня розмір компенсації становить 8 000 грн. на місяць. Збільшено і тривалість виплати коштів – з двох до трьох місяців (за працевлаштування ВПО з інвалідністю – до півроку).

Компенсація за облаштування робочого місця працевлаштованих осіб з інвалідністю. Заяву на отримання послуги можна подати через портал Дія. З 1 січня 2024 року максимальний розмір компенсації становить 106,5 тис. грн – для людей з І групою інвалідності та 71 тис. грн – ІІ групою.

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини: http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини: http://surl.li/ioarc

Надаємо підтримку з питань зайнятості:

- телеграм-канал: https://t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk

- вайбер-канал: https://cutt.ly/jLaYiY