Представники Коломийчиської громади на чолі із заступницею начальниці Коломийчиської СВА Людмилою Павловою взяли участь у засіданні круглого столу «Відновлення України в світлі Резолюції 1325. Східний регіон».

Фото без опису

Захід пройшов 13 травня у Харкові та був організований в рамках ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Українська жіноча демократична мережа» за підтримки Міжнародного республіканського інституту (IRI) та Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Засідання проходило у змішаному очно-дистанційному форматі та зібрало близько двохсот впливових жінок і чоловіків з місцевих рад, державних органів, наукових кіл, бізнесу та громадянського суспільства з Харківської, Луганської, Донецької, Полтавської та Сумської областей задля розробки пропозицій щодо Плану відновлення України в контексті Резолюції та підготовка пропозицій для міжнародної конференції «Ukraine Recovery Conference» у Берліні.

Спікером виступила Марія Мезенцева – координаторка Східного регіону УЖДМ, народна депутатка України, заступниця голови парламентського Комітету з питань інтеграції України в ЄС, голова української делегації в ПАРЄ.

Фото без опису

Участь у засіданні взяли Катерина Левченко – Урядова уповноважена з питань гендерної політики, Ірина Славова – Голова ГО “Українська жіноча демократична мережа”, депутатка Запорізької обласної ради, Олександр Котуков – депутат Харківської міської ради, директор Харківського обласного центру зайнятості, Тетяна Когановська – ректорка Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Лідія Кісліцина – Президентка ГО “SMARTA”, координаторка Коаліції 1325. Донеччина, міжнародні партнери, представники/представниці органів виконавчої влади та бізнес-спільноти Харківської, Полтавської та Донецької областей.

Фото без опису

Основні тези, які звучали під час обговорення:

Жіноче лідерство в Україні має бути розвинуто в усіх сферах і підтримуватися державною гендерною політикою.

Разом з тим існує чимало бар’єрів і перешкод для повного та ефективного жіночого лідерства в економічній, політичній сфері, в процесах і в системах прийняття рішень. До цих бар’єрів відноситься, зокрема, неоплачувана праця по догляду, яка лягає непропорційно на плечі жінок, ґендерні стереотипи та нерідко нерозуміння жінками своєї ролі, сили і внеску в економічний і соціальний розвиток сім’ї та держави.

Розширення переліку професій для реалізації жіночого потенціалу у всіх сферах суспільного життя, створення відповідних умов для збільшення залученості жінок у підприємництво та бізнес.

Співпраця з міжнародними партнерами та їхня підтримка для зменшення перешкод, розвитку соціальної інфраструктури для всіх категорій, які її потребують та активна підтримка Уряду і громадських організацій в забезпеченні впровадження політики досягнення гендерної рівності.