Життя Миколи Павлюка відібрав російський обстріл села Райгородка Луганської області. 23 травня 2023 року ворожий снаряд влучив у будинок, де перебував хлопець. Разом з ним загинула його двадцятирічна сестра Яна.

Фото без описуФото без опису

В цей час батьки дітей перебували в одному з населених пунктів Харківської області. За інформацією батька Олександра та матері Наталії Павлюків, вони поїхали у справах і вже не встигли повернутися, бо в селі Райгородка розпочалися активні бойові дії. Дана територія вже не була підконтрольною Уряду України, тому провести евакуацію Миколи та його сестри було неможливо.

На момент смерті Миколі було 16 років. Народився він на Луганщині. Навчався у ліцеї. За словами вчительки Світлани Юріївни, він був надзвичайно добрим хлопцем: «Спокійний, врівноважений, улюбленець усього шкільного колективу. Є люди, які випромінюють світло душі. Цей хлопчик був саме такий…».

Микола любив грати у футбол, волейбол і баскетбол. Планував вступати до професійно-технічного училища.

«Він був дуже веселим, ніколи не давав засумувати. Намагався робити так, щоби підняти настрій навколишнім. А ще був наполегливим та цілеспрямованим. Легко знаходив спільну мову з людьми. Його загибель вибила всіх з колії, дуже важко було сприйняти цю звістку, бо наче тільки недавно ми сміялися і жартували разом…», – розповіла подруга сестри хлопця Домініка Баранова.

Імена Миколи та Яни Павлюків внесені до «Меморіалу: вбиті росією» — це платформа пам’яті про загиблих українців через війну росії проти України.