Фото без опису

Починаючи з 2014 року, внаслідок збройної агресії російської федерації та інших дій держави-агресора проти України, на території Донецької, Луганської та інших областей загинуло щонайменше 240 дітей. З 24 лютого 2022 року діти України знову страждають від нової хвилі військових злочинів та жорстокості, з якими на нашу землю прийшла армія росії.

Кількість жертв серед дітей шокує. За даними Офісу Генерального прокурора станом на 4 червня цього року, починаючи з 24 лютого 2022-го, загинуло 550 дітей, 1366 зазнали поранень, 2015 дітей вважаються зниклими безвісти, понад 19546 – викрадені росією. Ця статистика постійно зростає, бо не враховує фактів, які відбуваються на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, у місцях ведення активних бойових дій.

Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності. І ці злочини не повинні зійти з рук тим, хто їх коїть. Кожен буде притягнутий до відповідальності. Після перемоги України справедливість буде відновлена.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.