З метою запровадження в умовах воєнного стану додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива інформуємо одержувачів пільг/житлових субсидій на придбання твердого пічного побутового палива про необхідність до 1 грудня 2024 року у зручний для них спосіб звернутися до відповідних органів.

Фото без опису

Уряд визначив, що для отримання додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива за рахунок міжнародних партнерів, одержувач житлової субсидії / пільги має надати згоду на збір, передачу та обробку своїх персональних даних та даних членів домогосподарства.

Визначено три способи надання згоди на передачу та обробку персональних даних партнерам для отримання додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива в опалювальному сезоні 2024 року:

- шляхом надання відповіді на отримане смс-повідомлення;

- через особистий кабінет субсидіанта / пільговика на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України;

- шляхом подання заяви (довільної форми) до будь-якого зручного сервісного центру Пенсійного фонду України.

Важливо!

Особам, які набули право на отримання виплати житлової субсидії або пільги на придбання твердого пічного побутового палива і  які раніше вже надавали згоду на збір, передачу та обробку своїх персональних даних та даних членів домогосподарства Міністерству соціальної політики України або Пенсійному фонду України для виплати будь-якої іншої грошової допомоги від міжнародних організацій, повторно надавати таку згоду не потрібно.

Де отримати послугу

Територіальні органи Пенсійного фонду України.

Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

Виконавчі комітети сільських, селищних, міських (крім міст обласного значення) рад.

Центр надання адміністративних послуг.

Хто має право на отримання коштів на пічне паливо

Отримати кошти на пічне опалення можуть громадяни, які проживають в будинках, де немає централізованого опалення. Така допомога може використовуватись на придбання скрапленого газу, дров, вугілля, брикетів та іншого палива для опалення будинків.

Який розмір допомоги

Граничний розмір субсидії на тверде пічне паливо становить 16 тисяч 234 гривні. Грошову допомогу на дрова чи вугілля надають, згідно з постановою Кабінету Міністрів, яку ухвалили торік в листопаді. Це експериментальний проєкт, який передбачили на опалювальний сезон 2023-2024. Суму пільги органи Пенсійного фонду України розраховують до 25 числа кожного місяця. 

Як замовити послугу

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом) або електронною поштою.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги

Заява про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу

Довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та / або кухонного вогнища на твердому паливі

Результат та способи отримання результату

Отримати результати надання послуги заявник може особисто або через законного представника, поштовим відправленням на вказану при поданні заяви адресу (рекомендованим листом).