24 червня представники Коломийчиської військової адміністрації на чолі з Галиною Радченко відвідали Роганську територіальну громаду, де зустрілись із заступником Роганського селищного голови Миколою Котелевець.

Фото без опису

Метою зустрічі було питання забезпечення житлом переселенців Коломийчиської громади у разі крайньої необхідності. Під час обговорення Микола Валерійович повідомив, що Роганська громада готова прийняти декілька людей, не дивлячись на те, що сьогодні надали притулок біженцям з Вовчанського району.

Галина Радченко та Микола Котелевець також обговорили процеси відновлення, які відбуваються в Роганській громаді. За словами заступника, з початком повномасштабної війни громада два місяця знаходилась під обстрілами. В результаті не залишилось жодного неушкодженого будинку. Сьогодні громада поступово відновлюється. Багато в цьому допомагають закордонні партнери.

За результатами зустрічі була досягнута домовленість про подальше співробітництво між Коломийчиською та Роганською військовими адміністраціями за соціальним напрямком та обмін досвідом в питаннях відновлення територій після пошкоджень внаслідок військових дій.

Фото без опису

Роганська селищна територіальна громада розташована поблизу Харкова та об’єднує сім населених пунктів, з центром громади — селище Рогань. Площа громади становить 77,07 кв. кілометрів. До війни на території проживало трохи більше 16 тисяч мешканців. З початком військових дій багато людей виїхало, але на даний час, за словами Миколи Валерійовича, 90 відсотків жителів вже повернулися назад.