У світі естетична медицина є платною послугою і коштує вкрай дорого, тож доступна далеко не всім, хто її потребує. На сьогодні вартість лікування одного пацієнта може перевищувати пів мільйона гривень.

По всій Україні у співпраці з МОЗ стартував новий благодійний проєкт «Неопалимі». Його мета – забезпечити комплексне безоплатне лікування для військових, добровольців, волонтерів, цивільних та дітей, які отримали опіки та рубці внаслідок військових дій на території України для того, щоб мати можливість відновити функціональність уражених частин тіла.

До проєкту залучені професійні спеціалісти та команда волонтерів, які комунікують з майбутніми пацієнтами про їхню участь, використовується новітня лазерна апаратура та якісні медичні препарати.

Робота здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та з допомогою партнерів. Це дасть змогу брати на лікування близько 200 пацієнтів щомісяця. Проєкт дозволяє вивести на новий рівень українських спеціалістів у сфері лазерного лікування опіків та рубців і передати досвід закордонним колегам, що дає можливість зміцнити імідж української медицини на світовому рівні.

Неопалимі - це екосистема, що об’єднує вже понад 30 приватних медичних закладів профілю естетична медицина, дерматологія та пластична хірургія у 15 областях України, а також у сусідніх країнах Східної Європи. Зараз лікування в рамках проекту проходить вже понад 120 пацієнтів по всій Україні. Географія безпосередньої діяльності Неопалимих охоплює такі міста - Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Житомир, Рівне, Ужгород, Чернівці, Черкаси, а також Краків, Варшава та Кишинів, проте команда проєкту запрошує на лікування пацієнтів, незалежно від їх місця перебування, якщо вони мають змогу самостійно добиратись у інше місто.

Щоб стати пацієнтом проєкту «Неопалимі», потрібно: бути військовим/волонтером/добровольцем/цивільним/дитиною; мати ушкодження шкіри (опіки чи рубці) внаслідок військових дій; мати підтвердження від лікаря/військово-медичної комісії про отримання НЕпобутової травми.

Щоб потрапити на лікування пацієнту необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті проекту www.neopalymi.

Фото без опису